tisdag 21 september 2010

Nu ska kunskapen om självmord höjas.

SKELLEFTEÅ I dag ska polis och räddningstjänst tillsammans med fem andra aköterer diskutera hur det gemensamma arbetet kan utvecklas för att förhindra självmord.


Det är under en så kallad fortbildningsdag på Medlefors folkhögskola i Skellefteå som chefer inom polis, ambulans, räddningstjänst och SOS-alarm ska diskutera frågan tillsammans med representanter för sjukvårdsrådgivningen, Skellefteå kommun och pyskiatrin.
Under dagen ska Gudrun Lundström från psykiatriska kliniken i Skellefteå berätta om självmordsproblematiken i Sverige och resten av världen. Hon ska även prata om vilka myter och föreställningar som finns kring självmord.
Dessutom deltar Göran Melin från räddningstjänsten i Jönköping. Han ska dela med sig av erfarenheter från hur han och kollegorna arbetar med utbildning och nya larmrutiner.

FAKTA:
Självmord är ett stort folkhälsoproblem. Varje år tar 1 500 människor sitt liv i Sverige samtidigt som 15 000 personer gör självmordsförsök. Självmord är vanligaste dödsorsakan bland män i åldern 15-44 år och den näst vanligaste bland kvinnor i motsvarande ålder


http://www.folkbladet.nu/183637/2010/09/21/nu-ska-kunskapen-om-sjalvmord-hojas

Inga kommentarer: